ro en
Meniu

COMUNICAT DE PRESĂ: AFM finalizează Programul “RO06 Energie Regenerabilă” – Rondine finanțat în cadrul Granturilor SEE 2009-2014

Administrația Fondului pentru Mediu, în calitate de Operator al Programului “RO06 Energie Regenerabilă” – Rondine, a organizat joi, 09 noiembrie 2017, evenimentul de finalizare a Programului finanțat în cadrul Granturilor SEE 2009-2014.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai Ambasadei Regatului Norvegiei în România, ai Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, reprezentanţi ai Partenerilor de Program din partea Statelor Donatoare, respectiv Direcția Norvegiană a Resurselor de Apă și Energie și Autoritatea Națională pentru Energie a Islandei, reprezentanți ai altor Operatori de Program din România, precum și ai promotorilor de proiecte din cadrul acestui program.

Programul de finanţare Energie Regenerabilă (RO 06 Renewable Energy) a avut ca obiectiv utilizarea sustenabilă a resurselor naturale şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin valorificarea surselor regenerabile de energie, și anume a potențialului hidroelectric și geotermal.

În cadrul programului, au fost finalizate 6 proiecte pentru care s-au efectuat plăți în valoare totală de 28.314.690,02 lei.

În cadrul programului au fost realizate o centrală geotermală în Oradea, județul Bihor, o centrală geotermală ce reprezintă o nouă capacitate de producție a energiei termice pentru Spitalul de urgență Prof. Dr. Agrippa lonescu din Balotești, județul Ilfov, 8 de studii de cercetare privind implementarea proiectelor pilot hidroenergetice finalizate, 130 de persoane care au participat la ateliere geotermale și cursuri scurte; 4 studenți care au terminat cursul de șase luni al Programului de Instruire în Geotermalism al Universității Națiunilor Unite în Islanda, un studiu de prefezabilitate asupra sistemului geotermal de încălzire din Oradea și un studiu de prefezabilitate asupra sistemului geotermal de încălzire din Beiuș.

Comunicatul de presă este disponibil și în versiunea .pdf aici.

  • Înscriere

    Pentru înscriere la newsletter accesaţi link-ul de mai jos.

Nereguli

Granturile SEE&Norvegiene au toleranță
zero față de corupție și management
defectuos. Plângerile și alertele de
suspiciune de nereguli pot fi transmise
direct către operatorul de program.
 
Alertă de Nereguli: nereguli@rondine.ro

  • Urmăreşte-ne pe facebook